Tim Damerau från liten till större

Tim Damerau
Tim Damerau. Foto: Privat

Jag har aldrig träffat Tim Damerau. Inte heller pratat med honom men vi har haft kontakt med varandra genom åren. Så jag har lärt känna denne man lite så där på avstånd om man säger så. Då det skiljer en massa mil mellan oss. Tim Damerau är den lilla trubaduren som blivit större. Nu gör han egen musik och har släppt lite låtar. Den senaste heter ”Just bara vi” och finns på Spotify.

Tim har varit på botten i livet och velat dö men tagit sig upp och blivit en människa. Hans låt ”Du vet vad jag vill” handlar om det. Den har just nu över 100 000 lyssningar på Spotify. Han beskriver låten som en slags hämnd men genom kärlek tar vi oss upp från mörka gränder till fantasin vi inte trodde fanns. Låten handlar också om att man måste tro på sig själv och att ibland ska man inte söka lyckan utan den kommer av ren slump.

Tim menar att om man hela tiden strävar och söker sin lycka blir man tillslut galen. Vi lever i en värld med mycket känslor och utspel på att vardagen ska vara perfekt för alla människor. Men faktum är det att allting kan inte vara perfekt. Vi är bara människor, och vi människor har känslor. Känslor kan vara jobbiga att hantera och vi hanterar dem på olika sätt. Han menar att han gör sina känslor till konst och magi och delar med sinaa egna erfarenheter till andra.

Enligt Tim själv handlar texterna om att våga visa känslor. Man bygger hela tiden en historia av sitt eget liv. Han säger också att man lever ibland bland rosa kärleks moln, ibland lever vi i mörka träsk, som är svåra att ta sig an. Men omedvetet bygger vi oss själva och tar oss ann dessa band resonerar han.

När jag först blev kontaktad av Tim var han ivrig att få en spelning genom mig, Riktigt ivrig. Nästan på gränsen. Hans otroliga iver och driv har gjort att han är där han är nu. Riktigt imponerande med över 100 000 tusen lyssnare på en låt. Från liten som blivit större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Är du en människa? Fyll i siffran! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.