Betala supandet själva efter konserterna

Konserterna
Foto: Aftonbladet

Det är märkligt det här med artisters krav på arrangören vid konserterna. Vissa krav är rent ut sagt löjliga och andra helt orimliga. De stora artisterna har ofta långa kravlistor som de begär att arrangören ska uppfylla. Vissa saker är krav och vissa är önskemål. Önskemål om att det ska finnas frukt och bubbelvatten i logen är helt i sin ordning men inte att krav på gratis sprit, vin, öl och cigg. Artisten får betalt för att göra ett jobb och om de sen vill supa sig fulla och bolma cigg, efter giget så ska de betala själva för det. Nån måtta får det vara. Det är ingen rättighet att få gratis sprit och cigg bara för att man är artist.

Titta på vad artisten Ace Wilder kräver: en flaska rödtjut, Jameson, en flarra vitt vin. öl och fem frankerade vykort.  Gamlingen Hasse Andersson vill ha rödtjut och starköl. Mikael Wiehe tycker han har rätt till gratis öl, rödvin och sprit. Sångerskan Pernilla Andersson kräver två flarror vin och öl. DJ duon Rebecca & Fiona kräver i sin tur vin och champagne. Även cigg att bolma.  Nä skärp er artister och sluta med löjliga och orimliga kravlistor. Att arrangören ska betala för ert supande och bolmande är inte rimligt.

4 Responses to Betala supandet själva efter konserterna

 1. Raffe skriver:

  Men vänta nu? Det är artisten som bestämmer vad dom vill ha på sin rider. Fixa det, en nöjd artist. Skärp dig.

  • Stefan Falkelind skriver:

   Ja det är artisten som väljer vad dom vill ha på sin rider men det finns rimm o reson. Gratis sprit och gratis cigg är inte ett rimligt krav. Artisterna får betalt av arrangören för att göra ett jobb. Om de vill supa sig fulla på sprit och bolma cigg efter giget så ska de betala det själva.

   • Raffe skriver:

    Nä vänta nu. Arrangörerna betalar för hela paketet = artisten/bandet. Artisten gör sitt jobb, på sina villkor. Önskar dom sprit och cigg så ska arrangören ordna det. = nöjd artist. Lägg av nu

    • Stefan Falkelind skriver:

     Ja artisten gör sitt jobb på sina villkor men att få gratis sprit har inte med artistens uppträdande att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Är du en människa? Fyll i siffran! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.